Στη βορειότερη πλευρά υπάρχει η χερσόνησος του Αγίου Βασιλείου με το ομώνυμο εκκλησάκι. Ανάμεσα στα απότομα και κατάφυτα βράχια του σχηματίζονται υπέροχα κολπάκια με βότσαλο και άμμο. Ο συνδυασμός του καταπράσινου τοπίου από πεύκα και ελιές μαζί με τα πεντακάθαρα νερά του Αιγαίου θα σας μαγέψουν!!

Snorkeling

Το snorkeling ή αλλιώς περιήγηση επιφανείας είναι μια δραστηριότητα κατά την οποία χρησιμοποιώντας μάσκα, αναπνευστήρα, πέδιλα και προαιρετικά στολή κολυμπάμε στην επιφάνεια της θάλασσας, θαυμάζοντας τον υποβρύχιο κόσμο χωρίς να κάνουμε κατάδυση.
Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία και απευθύνεται σ’ όλες τις ηλικίες.
Σημείο συνάντησης μας είναι το Agali Hotel, στην παραλία της Αγίας Άννας. Αφού φτάσουμε στην αφετηρία προετοιμαζόμαστε για την δραστηριότητα.

Πεζοπορία – trekking

Σημείο συνάντησης μας είναι στο Agali Hotel στην παράλια της Αγίας Άννας.
Από εκεί με δικό μας όχημα κατευθυνόμαστε προς την Αρχαία Κήρινθο, σε περίπου 30 λεπτά βρισκόμαστε στον προορισμό μας.Η αρχαία πόλη Κήρινθος βρίσκεται σε λόφο, νότια της παραλίας της Κρύας Βρύσης, στις ανατολικές ακτές της βόρειας Εύβοιας. Ήταν χτισμένη σε πανέμορφη τοποθεσία, σε λόφο πάνω από την θάλασσα, ο οποίος κάποτε σχημάτιζε χερσόνησο. Λόγω της θέσης της ο Όμηρος της αποκάλεσε “έφαλος” (πάνω από την θάλασσα), ενώ ο Σκύμνος “ενάλια” (μέσα στη θάλασσα). Το όνομα της πόλης πιθανόν να προέρχεται από το λουλούδι Κήρινθος.
Μία μοναδική δραστηριότητα που οδηγεί σε νέους προορισμούς, χαρίζει υγεία και εγγυάται εικόνες μαγευτικής ομορφιάς που κάθε συμμετέχων θα χαράξει στη μνήμη ή στη φωτογραφική του μηχανή!

Φαράγγι της Μπουλοβίναινας

Σημείο συνάντησης μας είναι στο Agali Hotel, στην παράλια της Αγίας Άννας.
Από εκεί με δικό μας όχημα κατευθυνόμαστε προς το φαράγγι της Μπουλοβίναινας, σε περίπου 20 λεπτά βρισκόμαστε στον προορισμό μας. Εάν ο καιρός το απαιτεί θα φορέσουμε νεοπρέν ολόσωμες στολές. Κατηφορίζουμε στο μονοπάτι με πεύκα, λεύκες και τρομερή θέα του φαραγγιού .
Σε 15 λεπτά περίπου φτάνουμε στην είσοδο του φαραγγιού, εκεί θα προετοιμαστούμε για την πρώτη μας βουτιά στον ποταμό Νηλέα.
Η δίωρη διαδρομή μας υπόσχεται απίθανες εικόνες ,άγρια ομορφιά και πολλά πράγματα για να θυμόμαστε.

[foogallery-album id=”451″]