Βόρεια Εύβοια, ένας παράδεισος φυσικής ομορφιάς!

Η Βόρεια Εύβοια αποτελεί μία μοναδική περιοχή φυσικού κάλους μόλις 160 χμ από την πολύβουη Αθήνα. Θα μαγευτείτε από τις μοναδικές παραλίες της και τα απόκρημνα μονοπάτια αλλά και από την γραφικότητα των παραθαλάσσιων και ορεινών χωριών της. Η Βόρεια Εύβοια μπορεί να ξετρελάνει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς αφού διαθέτει μέρη για όλες τις προτιμήσεις. Μπορεί κανείς να απολαύσει τη θάλασσα κάνοντας θαλάσσια σπορ, να περπατήσει στα μονοπάτια και τα χωριά, να επισκεφτεί τα μοναστήρια και τους αρχαιολογικούς χώρους αλλά και να απολαύσει τη νυχτερινή ζωή του τόπου.

Αξίζει κανείς να επισκεφτεί ένα προς ένα τα χωρία και τις παραλίες της, αφού καθένα έχει το δικό του ιδιαίτερο χρώμα, παραδόσεις ήθη και έθιμα. Περπατώντας στο χωριό της Αγίας Άννας,  όπου τα γραφικά σπίτια και τα στενά δρομάκια  μας φέρνουν στον νου όμορφες εικόνες από το παρελθόν, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το λαογραφικό μουσείο. Μια βόλτα στους Καταρράκτες της Κερασιάς και στο απολιθωμένο δάσος  με το μουσείο παλαιοντολογικών ευρημάτων. Ιδανικό για τους περιπατητές και λάτρεις του βουνού το μαγευτικό Φαράγγι του Νηλέα (ή Αράπη), μία διαδρομή μέσα στο πράσινο. Μοναδικής ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας είναι ο Ιερός Ναός του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου που λειτουργεί ως Προσκυνηματικός και βρίσκεται στο Προκόπη και η Μονή Όσιου Δαυίδ στις παρυφές του Ξηρού Όρους.  Αξίζει να κάνει κανείς μία βόλτα στην χερσόνησο που βρίσκεται στην παραλία της Αγίας Άννας και να δει τη μικρή παραλία του Σαρακήνικου αλλά και την παραλία του Άγιου Βασίλη και να επισκεφτεί το αρχαίο εκκλησάκι που βρίσκεται εκεί. Επίσης δεν πρέπει να αμελήσετε να επισκεφτείτε τις συνεχόμενες μαγευτικές παραλίες του Αχλαδιού (Φραγκάκη) της Κοτσικιάς (Λουτρό) και των Βασιλικών (Ψαροπούλι).

Ο Καιρός στην Αγία Άννα

Partly Cloudy
Thursday
06/21 0%
Partly Cloudy
Partly cloudy. Low 21C.
Clear
Tomorrow
06/22 20%
Clear
Sunshine and some clouds. A stray shower or thunderstorm is possible. High 31C. Winds SSW at 10 to 15 km/h.
Chance of Rain
Saturday
06/23 40%
Chance of Rain
Rain showers early with some sunshine later in the day. High 28C. Winds N at 15 to 25 km/h. Chance of rain 40%.
Rain
Sunday
06/24 90%
Rain
Cloudy and damp with rain in the morning...then becoming partly cloudy. High 24C. Winds NE at 15 to 25 km/h. Chance of rain 90%. Rainfall near 6mm.
Chance of Rain
Monday
06/25 30%
Chance of Rain
A shower or two possible early with partly cloudy skies in the afternoon. High 24C. Winds NE at 15 to 25 km/h. Chance of rain 30%.
Thunderstorm
Tuesday
06/26 80%
Thunderstorm
Thunderstorms likely. High 24C. Winds N at 10 to 15 km/h. Chance of rain 80%.