Βόρεια Εύβοια, ένας παράδεισος φυσικής ομορφιάς!

Η Βόρεια Εύβοια αποτελεί μία μοναδική περιοχή φυσικού κάλους μόλις 160 χμ από την πολύβουη Αθήνα. Θα μαγευτείτε από τις μοναδικές παραλίες της και τα απόκρημνα μονοπάτια αλλά και από την γραφικότητα των παραθαλάσσιων και ορεινών χωριών της. Η Βόρεια Εύβοια μπορεί να ξετρελάνει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς αφού διαθέτει μέρη για όλες τις προτιμήσεις. Μπορεί κανείς να απολαύσει τη θάλασσα κάνοντας θαλάσσια σπορ, να περπατήσει στα μονοπάτια και τα χωριά, να επισκεφτεί τα μοναστήρια και τους αρχαιολογικούς χώρους αλλά και να απολαύσει τη νυχτερινή ζωή του τόπου.

Αξίζει κανείς να επισκεφτεί ένα προς ένα τα χωρία και τις παραλίες της, αφού καθένα έχει το δικό του ιδιαίτερο χρώμα, παραδόσεις ήθη και έθιμα. Περπατώντας στο χωριό της Αγίας Άννας,  όπου τα γραφικά σπίτια και τα στενά δρομάκια  μας φέρνουν στον νου όμορφες εικόνες από το παρελθόν, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το λαογραφικό μουσείο. Μια βόλτα στους Καταρράκτες της Κερασιάς και στο απολιθωμένο δάσος  με το μουσείο παλαιοντολογικών ευρημάτων. Ιδανικό για τους περιπατητές και λάτρεις του βουνού το μαγευτικό Φαράγγι του Νηλέα (ή Αράπη), μία διαδρομή μέσα στο πράσινο. Μοναδικής ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας είναι ο Ιερός Ναός του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου που λειτουργεί ως Προσκυνηματικός και βρίσκεται στο Προκόπη και η Μονή Όσιου Δαυίδ στις παρυφές του Ξηρού Όρους.  Αξίζει να κάνει κανείς μία βόλτα στην χερσόνησο που βρίσκεται στην παραλία της Αγίας Άννας και να δει τη μικρή παραλία του Σαρακήνικου αλλά και την παραλία του Άγιου Βασίλη και να επισκεφτεί το αρχαίο εκκλησάκι που βρίσκεται εκεί. Επίσης δεν πρέπει να αμελήσετε να επισκεφτείτε τις συνεχόμενες μαγευτικές παραλίες του Αχλαδιού (Φραγκάκη) της Κοτσικιάς (Λουτρό) και των Βασιλικών (Ψαροπούλι).

Ο Καιρός στην Αγία Άννα

Clear
Thursday
02/21 10%
Clear
Clear. Low 7C.
Clear
Tomorrow
02/22 10%
Clear
Generally sunny despite a few afternoon clouds. High around 15C. Winds light and variable.
Rain
Saturday
02/23 100%
Rain
Rain and wind. Colder. High around 10C. Winds NE at 40 to 55 km/h. Chance of rain 100%. Rainfall around 12mm.
Chance of Rain
Sunday
02/24 80%
Chance of Rain
Windy with light rain likely. High 6C. Winds NNE at 25 to 40 km/h. Chance of rain 80%.
Rain
Monday
02/25 70%
Rain
A steady rain in the morning. Showers continuing in the afternoon. High 7C. Winds NNE at 25 to 40 km/h. Chance of rain 70%. Rainfall around 6mm.
Partly Cloudy
Tuesday
02/26 10%
Partly Cloudy
Sunshine and clouds mixed. High around 10C. Winds NNW at 15 to 25 km/h.