Βόρεια Εύβοια, ένας παράδεισος φυσικής ομορφιάς!

Η Βόρεια Εύβοια αποτελεί μία μοναδική περιοχή φυσικού κάλους μόλις 160 χμ από την πολύβουη Αθήνα. Θα μαγευτείτε από τις μοναδικές παραλίες της και τα απόκρημνα μονοπάτια αλλά και από την γραφικότητα των παραθαλάσσιων και ορεινών χωριών της. Η Βόρεια Εύβοια μπορεί να ξετρελάνει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς αφού διαθέτει μέρη για όλες τις προτιμήσεις. Μπορεί κανείς να απολαύσει τη θάλασσα κάνοντας θαλάσσια σπορ, να περπατήσει στα μονοπάτια και τα χωριά, να επισκεφτεί τα μοναστήρια και τους αρχαιολογικούς χώρους αλλά και να απολαύσει τη νυχτερινή ζωή του τόπου.

Αξίζει κανείς να επισκεφτεί ένα προς ένα τα χωρία και τις παραλίες της, αφού καθένα έχει το δικό του ιδιαίτερο χρώμα, παραδόσεις ήθη και έθιμα. Περπατώντας στο χωριό της Αγίας Άννας,  όπου τα γραφικά σπίτια και τα στενά δρομάκια  μας φέρνουν στον νου όμορφες εικόνες από το παρελθόν, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το λαογραφικό μουσείο. Μια βόλτα στους Καταρράκτες της Κερασιάς και στο απολιθωμένο δάσος  με το μουσείο παλαιοντολογικών ευρημάτων. Ιδανικό για τους περιπατητές και λάτρεις του βουνού το μαγευτικό Φαράγγι του Νηλέα (ή Αράπη), μία διαδρομή μέσα στο πράσινο. Μοναδικής ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας είναι ο Ιερός Ναός του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου που λειτουργεί ως Προσκυνηματικός και βρίσκεται στο Προκόπη και η Μονή Όσιου Δαυίδ στις παρυφές του Ξηρού Όρους.  Αξίζει να κάνει κανείς μία βόλτα στην χερσόνησο που βρίσκεται στην παραλία της Αγίας Άννας και να δει τη μικρή παραλία του Σαρακήνικου αλλά και την παραλία του Άγιου Βασίλη και να επισκεφτεί το αρχαίο εκκλησάκι που βρίσκεται εκεί. Επίσης δεν πρέπει να αμελήσετε να επισκεφτείτε τις συνεχόμενες μαγευτικές παραλίες του Αχλαδιού (Φραγκάκη) της Κοτσικιάς (Λουτρό) και των Βασιλικών (Ψαροπούλι).

Ο Καιρός στην Αγία Άννα

Clear
Tomorrow
07/22 0%
Clear
Sunny. High 37C. Winds S at 10 to 15 km/h.
Clear
Monday
07/23 10%
Clear
Except for a few afternoon clouds, mainly sunny. High 36C. Winds WSW at 15 to 30 km/h.
Clear
Tuesday
07/24 10%
Clear
Generally sunny despite a few afternoon clouds. High near 30C. Winds NNE at 10 to 15 km/h.
Chance of Rain
Wednesday
07/25 50%
Chance of Rain
A few showers in the morning, then sunny in the afternoon. High around 30C. Winds NE at 10 to 15 km/h. Chance of rain 40%.
Clear
Thursday
07/26 20%
Clear
A few clouds from time to time. High around 30C. Winds NNE at 10 to 15 km/h.
Chance of a Thunderstorm
Friday
07/27 40%
Chance of a Thunderstorm
Scattered thunderstorms in the morning, then becoming sunny late. High near 30C. Winds NNE at 10 to 15 km/h. Chance of rain 40%.